Zonnepanelen vervoeren

Hoe zorgt u ervoor dat zonnepanelen onbeschadigd bij uw klanten komen? Hoekstra! Hoekstra gaat met de grootste zorg om met de zonnepanelen, waardoor deze altijd in top staat aankomen op het juiste adres.

Duurzaam zonnepanelen vervoeren?

Bent u opzoek naar een vervoerder die voor u zonnepanelen kan transporteren? Kijk dan niet verder en vraag meer informatie aan. Wij doen u graag een passende & vrijblijvende offerte. Krijg binnen 1 werkdag reactie

 • > 99,5% op tijd, compleet en schadevrij
 • Beschikking tot Keurmerk Specialisatie Distributievervoer
 • Gecertificeerde dienstverlening door Keurmerk Transport en Logistiek
 • Nette chauffeurs, net wagenpark
 • Binnen 24 uur in NL en Vlaanderen

De duurzaamheidsbranche is een flink groeiende branche waar het gaat om veel grote en kwetsbare goederen met afwijkende maten. Voorbeelden van deze goederen zijn onder andere zonnepanelen, windmolens en technische installaties zoals warmtepompen. Dit vereist vaak specialistisch vervoer. Hoekstra is een echte specialist als het gaat om niet-standaard producten met afwijkende afmetingen of goederen die met veel zorg bij de afnemer bezorgd moeten worden. Zonnepanelen vervoeren? Hoe? Hoekstra! 

Hoe vervoeren wij uw zonnepanelen naar uw klant?

Zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, zijn zeer kwetsbaar. Een beschadiging is snel gemaakt op het moment de belasting op een paneel te veel wordt. Zorgvuldigheid is daarom belangrijk. De zonnepanelen transporteren we vanzelfsprekend rechtopstaand en niet liggend bij volle pallets. 

Om op een zorgvuldige manier de zonnepanelen te vervoeren, worden de zonnepanelen geladen en gelost door middel van kooiapen. Een kooiaap is te herkennen aan de heftruck achter op de trailer van een vrachtwagen. Bovendien maakt het niet uit of de zonnepanelen worden geleverd op een bouwterrein of een andere locatie. Met een kooiaap kunnen zonnepanelen op elke ondergrond vervoerd worden.

Waarom Hoekstra?

Wij zijn een nuchter Fries transportbedrijf uit Sneek. En we willen het elke dag net een beetje beter doen dan anderen. Daarom werken alleen met de beste materialen en de beste mensen. Zij maken elke dag uw belofte waar. En leveren uw goederen af alsof het hun eigen goederen waren: met zorg, aandacht en plezier.

 • Zonnepanelen zijn kwetsbaar of afwijkend van maat of vorm en moeten met veel zorg worden afgeleverd.
 • Wij rijden op HVO100 brandstof waarmee we 90% minder uitstoten
 • Rapportage van CO2 uitstoot.
 • Nette bezorgers die met zorg en aandacht uw visitekaartje zijn,
 • Het moet op schadevrij en op tijd en/of binnen 24 uur worden afgeleverd in NL of BE.
 • Het moet in een tijdvak van 2 uur,
 • Uw afnemer moet goed geïnformeerd worden over de verzending.

Opslag van zonnepanelen

Naast zonnepanelen vervoeren, is het ook mogelijk om zonnepanelen op te laten slaan in ons warehouse. Hoekstra faciliteert warehousing van zonnepanelen in de breedste zin van het woord. Wilt u uw logistieke werkzaamheden uitbesteden aan een professionele, ervaren en betrouwbare partner? Hoekstra dit volledig van u over. Met meer dan 70.000 m3 opslagruimte kunt u uw zonnepanelen vertrouwd bij ons onderbrengen. Ons WMS koppelt met nagenoeg alle (SAP)-systemen. Daarnaast volgt u ook de statuswijzigingen in het warehouse online en met de mobiele applicatie, zodat u altijd online inzicht hebt in uw actuele voorraad.

Onze warehousing diensten op een rijtje:

 • Lossen van containers
 • Ingangscontrole op door u vast te stellen kwaliteitseisen
 • Verwarmde opslag
 • Geautomatiseerd voorraadbeheer
 • Orderpicking
 • Gereedklaar maken voor vervoer
 • Aanleveren van alle benodigde vervoersdocumenten
 • Inpakken, ompakken en stickeren
 • Assemblage

Hoekstra, duurzaamheid & 90% minder uitstoot

Sinds oktober 2021 rijden al onze vrachtwagens op HVO100. Dat is een biobrandstof die wordt gemaakt van gerecycled frituurvet. Zo reduceren wij onze CO2 uitstoot met maar liefst 90% ten opzichte van gewone diesel. Zo dragen wij bij aan een betere planeet. HVO100 is duurder dan gewone diesel, maar wij berekenen deze opslag niet door aan onze klanten. De meeste bedrijven moeten inzicht hebben en rapporteren wat hun CO2 uitstoot is. Door te kiezen voor Hoekstra kunnen we deze rapportage voor het transport eenvoudig aanleveren. Zo voldoen onze klanten nu al aan deze toekomstige verplichting.

Ook uw zonnepanelen in vertrouwde handen?

Zonnepanelen zijn een typisch voorbeeld van waar wij goed in zijn. Zonnepanelen zijn producten die zeer kwetsbaar zijn en snel kunnen breken, lastig te stapelen, moeten met zorgvuldigheid worden geladen en gelost. Uiteraard worden ze gelost achter de voordeur en/of loods.

Wij vervoeren ook zonnepanelen voor

Van Triple Solar uit Amsterdam en Solar Today uit Dokkum is Hoekstra onder andere logistiek partner als het gaat om het vervoeren van zonnepanelen. Triple Solar is de uitvinder van zonnepanelen die warmte en energie opleveren. Solar Today uit Dokkum is een groothandel van zonnepanelen voor installatiebedrijven. Lees meer over de onze Triple Solar case waarbij duurzaamheid als missie geldt. Kortom, zeer kwetsbare en afwijkende goederen die met grote zorg geladen, vervoert en gelost moeten worden met oog op duurzaam & groen. Bij Hoekstra zijn de zonnepanelen van Triple Solar en Solar Today in vertrouwde handen.  

Direct contact opnemen met Hoekstra?

Heeft u een andere vraag of wilt u graag een offerte? Bel of mail ons via onderstaande contactgegevens. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur. We zijn u graag van dienst!