"Orde en netheid sieren ons bedrijf."

"Orde en netheid sieren ons bedrijf."

Deze quote van Harmen Hoekstra hangt in ons crossdock. Het illustreert onze focus op kwaliteit. Wij geloven namelijk dat een focus op kwaliteit niet alleen zorgt voor tevreden klanten, maar uiteindelijk ook tot lagere kosten.

Onze Zekerheden

 • > 99,5% op tijd, compleet en schadevrij
 • Nette chauffeurs, net wagenpark
 • Binnen 24 uur in NL en Vlaanderen

Keurmerken

Hoekstra is - als één van de weinige distributeurs in Nederland - onderscheiden met het Keurmerk Specialisatie Distributievervoer. Dit Keurmerk stelt hoge eisen aan onder meer de traceerbaarheid van goederen, de leverbetrouwbaarheid, klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid. Ook beoordeelt de certificeringscommissie voor dit keurmerk de financiele gezondheid van de onderneming, de kwaliteit van het management en in hoeverre de onderneming haar verantwoordelijkheid neemt in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast is onze dienstverlening gecertificeerd door het Keurmerk Transport en Logistiek, Erkende Verhuizers en de hygiënecode van TLN. Daarnaast voldoen wij aan de eisen van Erkende Verhuizers.

Hoekstra Sneek Innovatie

Innovatie

Hoektra BV is niet voor niets koploper in de markt van bijzondere goederen vervoer. Door continu te investeren in onze interne organisatie en ons personeel zorgen wij ervoor dat uw goederen op tijd, altijd compleet en zonder manco's bij uw klanten komen.

Wij lopen voorop als het gaat om innovatieve oplossingen binnen de branche en werken hiervoor samen met diverse externe partijen op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Duurzaamheid & MVO 

Als logistiek dienstverlener welke de hoogste kwaliteit wil leveren is Hoekstra voortdurend bezig met innovaties welke goed zijn voor het milieu.

 • Uiteraard is bij de bouw van het crossdock en het kantoor gelet op het gebruik van duurzame materialen en energiebesparing. Zo is er extra geïsoleerd, is het pand overal voorzien van de meest zuinige LED-lampen en werken we met vloerverwarming.
 • Sinds de ingebruikname van het nieuwe kantoor werken we op kantoor grotendeels papierloos. Door van sign on glass en het digitaal laden van de wagens wordt het papierloos werken steeds meer werkelijkheid.
 • Daarnaast wordt het wagenpark continue verjongt met de nieuwste milieuvriendelijke EURO VI-motoren, een extra investering, maar gunstig voor de samenleving.  Door ICT-innovaties werken wij er daarnaast voortdurend aan ons om distributienetwerk zo te optimaliseren dat het brandstofverbruik, en daarmee de CO2-uitstoot zo laag mogelijk is. Onze wagens zijn alle voorzien van GPS-systemen, boardcomputers en geavanceerde navigatie op basis van gps-coördinaten.
 • Aan onze brandstof voor ons wagenpark worden standaard hoogwaardige additieven toegevoegd (zogenaamde biodiesel). Deze additieven zorgen voor betere prestaties van de motor, lagere emissies, een schonere motor en bescherming tegen corrosie.
 • Al in 2013 is in al onze wagens  een verbinding tot stand gebracht tussen de CAN-bus en de boardcomputer. Hierdoor hebben wij live inzicht in de chauffeursprestaties ten aanzien van het rijgedrag (en daarmee de CO2-uitstoot) per chauffeur. Onze chauffeursbegeleider stuurt actief bij met coaching gesprekken. Als gevolg van zijn inspanningen en de steeds schonere motoren (met name de prestaties van de nieuwere NGS-wagens springen in het oog) neemt onze relatieve CO2-uitstoot jaarlijks verder af.
 • We verrichten daarnaast ook aantoonbare inspanningen ter verbetering van de verkeersveiligheid. Hoekstra BV heeft meerdere wagens aangeschaft met "advanced emergency braking” en “lane department driving”, de techniek helpt de chauffeur steeds verder met het veilig deelnemen aan het verkeer.
 • We hebben spiegelafstelplaatsen op het eigen terrein en geven onze chauffeurs cursussen op het gebied van veilig en defensief rijden, maar ook op het gebied van ladingzekering en een gezonde voeding en houding en we werken mee aan rondleidingen van basisscholen in de buurt om de verkeersveiligheid van jonge verkeersdeelnemers te bevorderen.
 • We bieden stageplaatsen aan zowel het BBL, MBO als het HBO en projecten van het WO, waarbij we vaak aangenaam verrast zijn door de kwaliteit van de studenten.
 • Hoekstra vindt het daarnaast belangrijk dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen binnen ons bedrijf. In samenwerking met Pastiel bieden we statushouders een leerwerktraject aan. Daarnaast hebben we meerdere malen groepen statushouders ontvangen voor een bedrijfspresentatie en een inburgeringstraject. We proberen onze ervaringen te delen met collega-bedrijven door presentaties en publicaties.
 • Vanaf 2016 werken we mee aan een nieuw onderwijsconcept in samenwerking met de Piet Bakkerschool (zmlo) in Sneek. Een groep van 4 – 6 leerlingen komt wekelijks bij Hoekstra om te leren in de praktijk. Gepensioneerde chauffeurs begeleiden deze groep en houden zo ook een goede binding met Hoekstra.  Het project heeft een Landelijke Onderwijsprijs gewonnen. Ook werken we mee aan de plaatselijke HAVO en VWO-dagen (introducties en kortdurende stages), het “VMBO Got Talent”-project (beroepskeuze-dagen).
 • Voor onze medewerkers proberen we een sociaal werkgever te zijn door regelmatig leuke activiteiten te organiseren, ook oud-medewerkers regelmatig uit te nodigen voor activiteiten, alle medewerkers een extraatje te geven op zijn tijd en medewerkers met prive-moeilijkheden actief te ondersteunen, ook door actief door te verwijzen naar een externe coach bij psychische problemen of financiële uitdagingen.
 • Tot slot zijn zowel medewerkers en directie betrokken als bestuurslid van diverse maatschappelijke organisaties.

Onze inspanningen op dit gebied zijn meerdere malen gewaardeerd met landelijke prijzen, zoals de TLN Ondernemersprijs en de TVM Preventieprijs.

Heeft u een opmerking over het rijgedrag van een van onze chauffeurs, een compliment of een verbeterpunt? We horen het graag! U kunt uw reactie hier naar ons toesturen.