Triple Solar: duurzaamheid als missie

Door de stijgende kosten van energie is ‘verduurzaming’ in 2022 een sleutelwoord geworden bij veel consumenten. Bij Triple Solar merken ze het. Het bedrijf heeft als missie om de CO2-uitstoot bij het verwarmen van woningen zoveel mogelijk te beperken en de energierekening betaalbaar te houden voor iedereen. Dat doen ze onder andere met door henzelf ontwikkelde PVT panelen; een zonnepaneel dat samen met hun PVT-warmtepomp zowel elektriciteit als warme oplevert.

Vertrouwde handen

Zonder gas én zonder zon

Een PVT- of warmtepomppaneel is een hybride zonnepaneel dat zowel elektriciteit als warmte oplevert. De voorkant bestaat uit zonnecollectoren die zonlicht omzetten in stroom. De achterkant is een thermische wisselaar die zorgt voor de energie voor een warmtepomp. Die werkt dus ook als de zon niet schijnt, 24 uur per dag. De warmtepomp werkt dan zonder buitenunit, en dus ook zonder geluidsoverlast. Het PVT-paneel onttrekt energie uit de buitenlucht, uit zon- en daglicht. Verwarmen met Triple Solar is dus een duurzame en onderhoudsvrije oplossing voor gasloos verwarmen.

“Met acht panelen voorzie je een gemiddelde, goed geïsoleerde woning voor vier gezinsleden van duurzame verwarming en warm water”

Energieneutraal

“Met acht zonnepanelen voorzie je een gemiddelde, goed geïsoleerde woning voor vier gezinsleden van duurzame verwarming en warm water. En door nog eens acht gewone zonnepanelen te plaatsen, dek je ook het dagelijks elektrisch verbruik. Hiermee is het huis energieneutraal.” Aan het woord is Jorrit Lootsma, commercieel directeur van Triple Solar. “De vraag is momenteel torenhoog.”

Bewust van duurzaamheid

Hoekstra vervoert zonnepanelen en PVT-warmtepompen voor Triple Solar. Jorrit Lootsma: “We zochten een logistiek dienstverlener die aan een aantal voorwaarden voldeed. Ten eerste werken wij uitsluitend met partijen die bewust zijn van duurzaamheid. Hoekstra rijdt volledig op biodiesel HVO 100. Ook zíj doen dat vanuit een overtuiging, niet omdat het moet. Dat past goed bij ons.”

Betrouwbaarheid

“Ten tweede is betrouwbaarheid voor ons belangrijk”, vervolgt Lootsma. “Onze PVT-warmtepomp en PVT-panelen zijn technologische en duurzame producten die voorzichtig vervoerd moeten worden. Als je deze op een bouwplaats aflevert moet er iemand zijn om deze te ontvangen, en direct met een hijskraan op het dak te zetten. Dit vereist een perfecte timing en veel communicatie met alle betrokken partijen. Hoekstra vult dat perfect voor ons in. Door de tracking weten we bovendien altijd precies waar onze zending zich bevindt.”

We werken uitsluitend met partijen die zich bewust zijn van duurzaamheid

Cobouw Innovatie Award

Triple Solar won met haar nieuwe lichtgewicht PVT-warmtepomp onder andere de Duurzaam Gebouwd innovatie award, de VSK publieksprijs en de Cobouw Innovatie Award, allemaal prijzen die binnen de branche hoog aangeschreven staan. Lootsma: “We zijn er heel blij mee. Voor externe partijen waar we mee werken zijn die prijzen een bevestiging van hun keuze om met ons in zee te gaan. Ook installateurs zien het als een soort keurmerk. Zij zijn van groot belang om deze techniek over het voetlicht te brengen bij de eindgebruiker, en natuurlijk om het systeem te installeren. We merken dat duurzaamheid voor veel installateurs echt een drijfveer is.” Ondertussen wil Triple Solar ervoor zorgen dat ze blijft innoveren en geïdentificeerd wordt met kwaliteit.

Vertrouwde handen

“Onze producten zijn bij Hoekstra in vertrouwde handen. Ze weten wat ze doen als het gaat om kwetsbare goederen. Ze lossen vaak uitdagingen voor ons op; nadat we één simpel belletje plegen wordt het gewoon geregeld. Dat scheelt ons een boel gedoe en dit maakt de samenwerking zeer plezierig. We weten wat we aan Hoekstra hebben en ze zijn voor ons een echte logistieke partner, en geen platte vervoerder. Dat maakt de samenwerking prettig.”

Wat zijn de voordelen van PVT-warmtepomppanelen met PVT-warmtepomp?

  • Geen dure bodembron nodig en daarom geen milieu-impact.
  • Geen buitenunit nodig, zoals bij de lucht/water-warmtepomp, en dus ook geen geluidsoverlast.
  • Hoog rendement en lage elektriciteitskosten.
  • Werkt 24 uur per dag, dus ook ’s nachts en bij bewolking.
  • Geschikt voor elk type dak, zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw.
  • De PVT-warmtepomp is zowel als hybride of all-electric (gasloos) in te zetten.
  • Onderhoudsarm
Type producten
PVT-warmtepompen en PVT-panelen
Dienst
Bedrijfsverhuizing

Jouw vervoer ook in goede handen?

Bent u op zoek naar een vervoerder die voor u kwetsbare goederen kan vervoeren? Kijk dan niet verder en vraag meer informatie aan.