Rike, ons nieuwe arbeidstrainingscentrum

Rike, ons nieuwe arbeidstrainingscentrum

Wil je meer informatie over dit initiatief?

Benieuwd wat Werkplaats Rike betekenen kan voor jou als klant van Hoekstra?

Vul gerust het formulier in en we zullen contact met je opnemen. 

Door een unieke samenwerking tussen de Piet Bakkerschool, productiebedrijf Vonk en Hoekstra is het sinds kort mogelijk ook het ompakken of stickeren van goederen, het sorteren van retourgoederen, of eenvoudige assemblage van producten bij Hoekstra onder te brengen. Dat doen we in ons arbeidstrainingscentrum RIKE. Daar krijgen leerlingen met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen.

Rike, een zondagskind


De naam Rike is terug te leiden naar Rike Hoekstra, één van 13 kinderen van de oprichters Pake Tjitze en beppe Ytsje Hoekstra. Rike had met haar geestelijke beperking een bijzondere rol in het gezin. Net als alle andere kinderen was ook zij van belang voor het bedrijf en voor het dorp. Zo stond Rike altijd op de uitkijk als pake Tjitze met paard en wagen en later met de vrachtwagen terugkwam van het bodecentrum. Als ze pake aan zag komen riep ze de andere kinderen naar huis zodat ze samen de pakketten konden bezorgen in het dorp. Iedereen in het dorp kende Rike. Ze was altijd blij, deed met plezier voor iedereen kleine klusjes en was een echt zondagskind. Door haar ziekte stierf ze al op jonge leeftijd.

Leraar in contact met leerling

Nieuwe mogelijkheden voor klanten

Alle klanten van Hoekstra kunnen divers werk uitbesteden aan Hoekstra, die we door de komst van Rike kunnen uitvoeren. Denk aan het ompakken van goederen, het sorteren op soort van retourgoederen, het stickeren van goederen of eenvoudige assemblage van producten.

Geen transportkosten

Het grote voordeel van Rike is dat het onderdeel is van Hoekstra en er daardoor geen extra transportkosten hoeven te worden berekend om eenvoudige aanvullende handelingen te verrichten voordat goederen naar een klant gaan. Deze vinden namelijk plaats op de eigen Hoekstra-locatie. 

leerling met papier in zijn handen

Meer informatie over Werkplaats Rike?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden over Rike? Neem dan contact op met Christien, Antje of Marieke van onze afdeling Verkoop via telefoon of stuur een e-mail.