TOLO BBL Opleiding logistiek medewerker of Chauffeur worden

Sinds oktober 2020 is de opleiding volwassenonderwijs Logistiek Medewerker TOLO actief en gestart in Sneek. Deze opleiding is bedoeld om het te kort aan logistiek personeel in de logistieke sector te beperken. De TOLO opleiding is een 1jarige BBL-opleiding waarbij je minimaal 24 uur per week aan het werk bent en 1 dag dat de school naar jou toe komt op locatie!

Meer info over werken en leren bij Hoekstra?

Ben je een echte doener, wil je geld verdienen tijdens jouw opleiding, maar ook direct in jezelf investeren? Misschien is de TOLO opleiding iets voor jou! Want je leert tijdens het werken. Geef je dan op voor de BBL Opleiding van TOLO, rond de opleiding succesvol af en ga daarna direct in loondienst bij Hoekstra Sneek!

Wat is TOLO

TOLO staat voor Toekomst in Logistiek. In samenwerking met ROC Friese Poort en Sectorinstituut Transport & Logistiek is TOLO opgericht. TOLO is een 1-jarige BBL-opleidingstraject in de logistiek waarbij jij gekoppeld wordt aan een logistiek bedrijf, in dit geval bij Hoekstra Sneek. Je wordt dagelijks ondersteunt door echte vakmensen die al jaren werkzaam zijn bij Hoekstra Sneek. Zij zullen jou alle kneepjes van het vak leren, maar ook hoe wij werken bij Hoekstra Sneek. Je werkt minimaal 24 uur per week bij ons en je gaat voor 8 uur per week naar school. Meestal is dit gewoon 1 les dag. Tevens wordt de opleiding ook nog eens voor je betaald door TOLO.

Kortom, je gaat gewoon lekker aan het werk en na het behalen van jouw BBL-diploma krijg jij na een jaar direct een contract aangeboden en krijg je als volwaardig medewerker betaald. Uiteraard als je de opleiding met goed gevolg kunt afronden.

TOLO in het kort:

 • Samenwerking met de Sector Transport & Logistiek, logistiek bedrijven en de ROC Friese Poort Sneek
 • Opleiding wordt betaald door TOLO
 • Kan op elk moment beginnen
 • 1-jarige & logistieke BBL-opleiding (650 uur) via het ROC Friese Poort Sneek
 • Minimaal 24 uur werken en 1 dag naar school
 • Tijdens schoolvakanties vrij
 • Na succesvol doorlopen direct in loondienst bij Hoekstra Sneek

Voor wie is TOLO bedoeld?

Je kunt meedoen aan het TOLO BBL-opleidingstraject als je bijvoorbeeld

 • Interesse hebt in de logistiek en van werk wilt veranderen
 • Je een vmbo-diploma hebt
 • Zij of doorstromer bent naar deze mbo-niveau 2 opleiding
 • Werkzoekende bent

Welke logistieke opleidingen kun je volgen via TOLO bij Hoekstra Sneek?

Er zijn twee opleidingen die je bij ons volgen kunt. Dit zijn:

 1. Logistiek medewerker
 2. Vrachtwagenchauffeur

Voor beide opleidingen kun je je aanmelden via TOLO. Zo word je binnen een jaar klaargestoomd voor het echte werk en kun je fulltime aan de slag bij Hoekstra .. Echter, de opleiding chauffeur wordt niet verzorgd door ROC Friese Poort, maar door Hoekstra Sneek, Dinkla Verkeersopleidingen en Fryslân Werkt in Sneek.

Meer informatie nodig?

Neem contact op via de mail of telefoon. Wij vertellen je graag over alle mogelijkheden die wij jou te bieden hebben voor een mooie baan bij Hoekstra Sneek!